Jag har köpt en stickmaskin!

Jag var på scouternanas loppis i söndags och fyndade - en Knittax stickmaskin! Årsmodell 1953 att döma av handboken, mycket dammig men i övrigt i bra skick. Med hjälp av min kollega Ewa och en massa smörjolja har jag nu provstickat på den och den fungerar! Inga finesser, men den fungerar alldeles utmärkt till det jag har tänkt mej.
Så nu ska vi bara öva upp snitsen innan vi ger oss på lite större projekt.

söndag kväll

Söndag kväll och äntligen en fungerande dator igen! Med ny och fräsch hårddisk som möjliggör bloggandet igen.
Sen sist har jag varit i Stockholm en helg, med obligatoriskt besök på Marias garn. Lyckades behärska mej och köpte bara en garnhärva samt strumpstickor - känner mej riktigt duktig! Garnet var ett entrådigt, flerfärgat garn som ska bli en schal, troligtvis en "Birds Eye".  Men jag har lovat mej själv att inte börja på den förrän de beställda vantarna till Anna är klara! Jag har ungefär en halv vante kvar, så snart så... Ska försöka hinna med att lägga upp bilder på vantar och det nya garnet imorgon.
Hittade även en sticktidning, Interweave Knitting, efter tips ifrån "pärlmudden" som ska få en kopia på schalmönstret som fanns i tidningen när vi träffas på stickcafé på tisdag. Alltid kul med nya tidningar med inspiration i.

Jag har köpt mera garn...

Var på Emmas idag för att köpa garn till ett par beställda vantar. Och då kunde jag inte motstå att köpa 8 nystan Highlander som så småningom ska bli en kofta. 22:- nystanet, dvs 176:- för en kofta kunde jag bara inte motstå! Så nu gäller det att snabbt sticka tummar på rosvantarna, och åtminstone börja på nästa par vantar innan jag kan tillåta mej att böja på koftan...
Apropå rosvantar så har jag ju inte lagt ut någon bild på Maries rosvantar - så här kommer den!


Gotlandsvantar

Nu är första gotlandsvanten klar (förutom tummen). Jag är mycket nöjd, dom blev verkligen fina!
 
Och så har jag fått beställning på ett par vantar till - tack Marie du är en superb PR-agent!
Sen är jag mycket belåten med min investering - köpte ett set Knit Pro hos Emmas. Det är en ren njutning att sticka med dem. På sikt ska jag byta ut mina strumpstickor också - bra presenttips familjen ;)

Till sist vill jag tipsa om en mkt bra film - Slumdog millionaire - gå och se den!

stickcafé

Har precis kommit hem ifrån det första "Stick och Läs caféet" i mitt bostadsområde. Jättekul, det kom ca 15 personer som fikade, stickade, virkade och startade en bokcirkel. Vi ska träffas om 3 veckor igen, hoppas det kommer ännu fler då. Och imorgon ska jag köpa rött garn och börja på ett par rosvantar som jag har bestälnning på. Mönstet är ett gammalt gotländskt ifrån en bok jag fått låna. Ska försöka behärska mej och sticka färdigt vantparet jag håller på med först, men det är ju så kul att börja på nåt nytt!

Och imorgon onsdag är det stickcafé på Emmas, mycket stickning denna veckan :)


Bilder på vantar

Jag har fått en del förfrågningar om att sticka vantar - jättekul och smickrande - och därför tänkte jag lägga upp en del bilder och visa vad jag har gjort, eller håller på med. Så här kommer en liten kavalkad!

RSS 2.0