Stickcafé

Ikväll har jag varit på stickcafé i Sånna, det var en trevlig upplevelse! Gott fika, trevligt sällskap och billigt garn - vad kan man mer begära? Köpte 5 hg 3trådigt turkos ullgarn för 30: - /hg! Det kunde jag inte motstå. Men det får ligga till sej ett tag, måste vara disciplinerad och sticka färdigt påbörjade projekt först. Men jag ska i alla fall nysta det med en gång...Mera garn!

Idag var jag på Emmas, för första gången på ganska länge. Handlade garn, fast inte till mej själv, utan till en kofta jag ska sticka på beställning. Tove-garn från Sandnes, grå och grön, ska tovas. Blir en perfekt TV-stickning!
Har hunnit börja lägga upp maskor och sticka första varven i alla fall. Men innan jag fortsätter måste jag göra klart min tovade vante som ska med på Sticknätverkets utställning och vara klar senast 3 sept. Vanten är tovad och klar, det som är kvar är dekorationerna. Tror att jag ska klippa ut och brodera lite...
Imorgon ska jag och Ewa till Sånna på stickcafé för första gången - kul att variera lite.

Lat sommar...

Insåg just nu att det var väldigt länge sen jag uppdaterade min blogg... Jag har knappast suttit vid datorn alls i sommar, förutom då jag varit tvungen att göra skolarbeten. Men nu är man tillbaka i sina vanliga rutiner igen, ganska skönt faktiskt, så nu ska jag bli flitigare på att blogga!
Stickat har jag inte gjort så mycket heller, först de senaste veckorna som jag kommit igång igen. Jag samlade ihop mej och reapade upp en misslyckad kofta och började på en ny som förhoppningsvis blir bättre! Lärde mej ett nytt uttryck i veckan - Frog som betyder repa upp eller tink dvs man läser knit baklänges. Konstaterade att jag har många UFO ( unfinished objects) och många WIP (work in progress) liggande hemma. Läste detta i senaste numret av Hemslöjden som hade många roliga sidor om stickning. Bl a många tips på stickbloggar som var nya för mej. Återkommer med länkar till dem.

RSS 2.0